23. maj 2017

Električni bojler naj bo ekonomičen!


električni bojlerjiElektrični bojler je idealna rešitev, če želite enostavni način gretja vaše sanitarne vode. Električni bojler morate samo prižgati, ko ste prej v vtičnico vtaknili vtikač. In grelec za bojler takoj začne s svojim delom. Električni bojlerji ne potrebujejo zalogovnika za kurivo. Električni bojler prav tako ne potrebuje toplotne črpalke. Gre za bojler za vodo, ki za svoje obratovanje potrebuje le električni tok. Kritiki pravijo, da bojler, ki potrebuje električni tok za svoje obratovanje, ne bo obratoval, ko bo prišlo do izpada električne energije. Toda resnica je takšna, da skoraj vsi bojlerji za vodo ne glede na vrsto kuriva za svoje obratovanje potrebujejo vsaj minimalno količino električne energije, torej med izpadom električnega toka ne bodo delovale niti te naprave. Seveda tudi toplotne črpalke zrak voda za svoje delovanje potrebujejo električno energijo.


Električni bojler pomeni nizek strošek investicije


Električni bojler sodi med tiste bojlerje za vodo, ki so investicijsko najcenejši. To pomeni, da boste na začetku plačali najmanj denarja, da boste prišli bojlerja. Električni tok pa ni najcenejša energija, ki poganja grelec za bojler. Zato je koristno, da izbirate med električnimi bojlerji, ki so ekonomični. Moderni ljudje za svoje življenje porabimo ogromno energije. Nikoli v znani zgodovini človeštva ljudje nismo porabljali toliko energije, kot jo za življenje porabljamo danes. Zato je prav, da z dobrimi napravami in vrhunsko tehnologijo omogočimo vsaj to, da energije po nepotrebnem ne zapravljamo oziroma da ne prihaja do t. i. toplotnih izgub.


Električni bojlerji, ki se jih splača kupiti


Električni bojlerji, ki jih lahko kupite pri nas, so ekonomični, udobni in ekološko sprejemljivi. Električni bojler, ki ga lahko kupite pri nas, ima zaščito proti pregrevanju. To pomeni, da bo grelec samodejno izključen, ko doseže preveliko temperaturo. Naši električni bojlerji imajo visoko učinkovito toplotno izolacijo iz poliuretanske pene, ki onemogoča, da bi se vroča voda v bojlerju prehitro ohladila: toplotne izgube so zaradi te odlične toplotne izolativnosti res minimalne.

bojler električni