15. januar 2018

Dvižni sistemi in pnevmatska vpenjalna orodja za hitro vpenjanje

Dvižni sistemi omogočajo enostaven in hiter prenos materiala, odlikuje pa jih majhna lastna teža in enostavna uporaba. Dvižni sistemi se optimizirajo na velikost in težo bremena, varnost prenosa pa pri tem ni vprašljiva. Manjši vakuumski dvižni sistemi za skladiščenje so izdelani za določen produkt, ročno so vodeni s pnevmatsko podporo. Takšni dvižni sistemi oziroma pnevmatska prijemala so enostavni za uporabo in delavcu prijazni. Specialni dvižni sistemi omogočajo delno ali popolno avtomatizacijo na stroju. Pnevmatsko vpenjanje oziroma pnevmatski sistem vpenjanja spada med tlačna vpenjala, zaradi česar je lažje nastavljanje vpenjalne sile, avtomatizacija, možnost večje sile vpenjanja in možna izravnava toleranc. Za vse informacije o dvižnih sistemih, magnetnih sistemih in vpenjalnih orodjih za hitro vpenjanje smo vam na voljo v podjetju Ilirik d. o. o., kjer izdelujemo magnetne izdelke, kot so industrijski magneti, magnetni sistemi, pnevmatski magneti, elektromagneti itd. Smo eden vodilnih proizvajalcev magnetnih vpenjalnih sistemov, sistemov za magnetno manipulacijo in skladiščenje ter magnetno separacijo in detekcijo. Naše proizvode, med njimi tudi dvižne sisteme, vpenjalna orodja in ostale proizvode, prilagodimo vašim potrebam.

 

Vpenjalna orodja IlirikDvižni sistemi in orodja

Hitri vpenjalni sistemi in elektro permanentna prijemala (magnetni sistemi)

V današnjih časih je učinkovita in hitra menjava orodja ali obdelovanca ključnega pomena za konkurenčnost na trgu. Tega se zavedamo tudi v podjetju Ilirik d. o. o., zato vam ponujamo vrhunske vpenjalne sisteme, ki vam bodo skrajšali čas menjave, prihranili denar in povečali kapacitete. Vpenjalni sistemi so posebno oblikovani sistemi za vpenjanje orodij, ki držijo več ločenih delov stroja skupaj in preprečujejo premikanje. Ponujamo vam naslednje sisteme: QMC – hitri vpenjalni sistem za brizgalna orodja, QDC – hitri vpenjalni sistem za predelovalna orodja in obdelovalno vpenjanje – strojna obdelava materiala. Elektro permanentna magnetna prijemala so enostavna in varna za uporabo, saj morebitno izpad električne energije ne vpliva na njihovo funkcionalnost. Ponujamo vam zmogljive in napredne sisteme za vpenjanje orodja pri strojih za brizganje plastike.


QMC sistemi za vpenjanje orodij pri strojih za brizgalne plastike

QMC (Quick mould change) sistemi za vpenjanje orodij zmanjšujejo menjalne čase, povečujejo produktivnost stroja in znižujejo stroške. QMC sistemi zmanjšujejo proizvodne stroške s tem, da hitro in učinkovito zmanjšujejo čas menjave orodja, vam pa omogočajo hitrejšo prilagoditev zahtevam kupca in tržišču. S takšnim sistemom za vpenjanje orodij pri strojih za brizganje plastike boste optimizirali delovno mesto. V podjetju Ilirik d. o. o. vam ponujamo naslednje QMC rešitve: magnetno, hidravlično in mehansko hitro vpenjanje, multi-sklopke, izmetni cilindri, manipulacija orodja, predgrelni sistemi. Če se odločite za naš vpenjalni sistem boste veliko pridobili: povečala se bo produktivnost delovnega mesta, zmanjšali boste stroške skladiščenja in potrebne opreme, povečali boste fleksibilnost in varnost. Ponujamo vam QMC sistem hidravličnega in magnetnega vpenjanja.