06. junij 2018

Dvižna ploščad – vgradnja osebnih in industrijskih dvižnih ploščadi

Dvižna ploščad lahko močno olajša tako osebno življenje posameznika kot tudi poslovno oz obrtno dejavnost. Vertikalna dvižna ploščad predstavlja učinkovito pomoč pri vstopu oz izstopu iz vozil gibalno oviranim oz. invalidnim osebam, prav tako pa je tudi pomemben industrijski oz obrtniški pripomoček - še posebno na področju prevozništva, dostave in opravljanju terenskega dela. V našem podjetju dobavljamo in vgrajujemo vse vrste vertikalnih in dvižnih ploščadi priznanih proizvajalcev. Vgradnja prilagoditev v vozila je v našem podjetju vedno individualen projekt, kjer izberemo najbolj optimalno rešitev za popolno prilagoditev vozila posamezniku oz specifičnim potrebam podjetnika, ki opravlja dejavnost prevozništva, dostave oz transporta.

 

vertikalna dvižna ploščad


Dvižna ploščad za kombi ali tovornjak je ključnega pomena za prevoznike

V našem podjetju  Servis, Marko Krmavnar s.p, vgrajujemo in nameščamo v tovorna vozila, kombije ter prevozna oz dostavna vozila vse vrste tovornih vertikalnih navoznih klančin in tovornih električnih, hidravličnih in kasetnih ploščadi. Le te so ključnega pomena in nujna oprema, predvsem za vozila prevoznikov in dostavljavcev, kot tudi vse podjetnike in obrtnike, ki dostavljajo svoje produkte in izdelke v lastni režiji. V naši ponudbi imamo različne izvedbe, velikosti in dimenzije dvižnih ploščadi in navoznih klančin za vse vrste tovornih in dostavnih vozil, katere lahko popolnoma prilagodimo različnim potrebam podjetnika oz obrtnika in specifičnim lastnostim produkta. Dvižne ploščadi v naši ponudbi imajo nosilnost od 300 do 16 000 kg, vertikalne navozne klančine pa imajo nosilnost od 700 do 50 000 kg. Poleg vgradnje dvižnih ploščadi oz navoznih klančin, v našem podjetju hitro in kakovostno prilagodimo vsako vrsto tovornega vozila s kiper, menjalnim ali navadnim kesonom (cerado) ali prekucnikom, oz jih po potrebi opremimo tudi z ustreznim spojlerjem nad kabino, za pravilno obnašanje na cesti in spalnimi kabinami. Dostavna vozila za prevoz živil v skladu z veljavnimi predpisi HACCP, oz za prevoz zdravil, farmacevtskih izdelkov in nevarnih snovi, v skladu s predpisi ADR, nadgradimo z ustreznimi komorami, termo izolacijo, notranjimi PVC oblogami ali drugimi privezovalnimi elementi, kot so: letve, pregrade, rinke, ipd.


Vertikalna ali dvižna ploščad za osebno vozilo ter so/financiranje predelav

V našem podjetju AMK Servis, Marko Krmavnar s.p., želimo skupaj z našimi poslovnimi partnerji poenostaviti življenje in gibanje tudi gibalno oviranim ljudem in invalidom. Enostavna nadgradnja, prilagoditev ali predelava, lahko posamezniku omogoča, ne le lažji vstop in izstop iz vozila, temveč nekaterim lahko le ta, pomeni popolno osamosvojitev pri vstopu oz izstopu iz vozila, saj vgrajujemo tudi opremo za samostojno opravljanje vozila priznanega švedskega podjetja Autoadapt. V naši ponudbi imamo številne med seboj popolnoma kompatibilne naprave in pripomočke, katere lahko medsebojno uskladimo v optimiziran sistem, ki bo popolnoma prilagojen posamezniku in njegovim specifičnim potrebam. Predelava osebnega avtomobila za invalide, pomeni popolno prilagoditev osebnega vozila posamezniku, z vgradnjo osebnih dvižnih ploščadi oz mehanskih klasičnih vertikalnih klančin, poglobitvami vozil, ustreznimi pritrdilnimi elementi, vrtljivimi stoli ali celo pomožnim dvigalom. Vgradnja opreme za samostojno opravljanje vozila vključuje razne ročne upravljavce zavor, plina oz sklopk, premostitve in prilagoditve zavor ter drugih stopalk, predelavo volana in prilagoditve ročic, vgraditev brezkontaktnega zagona in elektronske upravljavce zavore, plina in volana ali kompletnega opravljanja vozila preko ročice. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na podlagi Zakona o izenačevanju možnosti invalidov (Uradni list RS, št. 94/10, 50/14 in 32/17) skrbi za izenačevanje možnosti invalidov tako, da nadgradnjo delno ali v celoti financira. V primeru, da imate vi ali vaš svojec priznan status po predpisih, ki urejajo družbeno varstvo duševno in telesno prizadetih oseb, si lahko pregledate »Listo prilagoditev vozil« Uradni list Republike Slovenije Št. 37 / 12. 7. 2017 / Stran 5401, kjer so podrobno navedene številne prilagoditve, ki bodo vam ali vašemu svojcu olajšale vsakdanje življenje ali vas oz vaše svojce celo popolnoma osamosvojile.

 

Vertikalne in horizontalne dvižne ploščadi dimenzije, nosilnost in teža

Naši glavni dobavitelji dvižnih ploščadi, vertikalnih dvižnih ploščadi, osebnih dvigal in opreme ter pripomočkov za predelave vseh vrst vozil so: belgijsko podjetje Dhollandia, švedsko podjetje Autoadapt, italijansko podjetje Fiorella, nizozemsko podjetje Bierman in svetovno podjetje Q'Straint. Ker v našem podjetju svetujemo in opremljamo vozila z namenom doseči najbolj optimalno rešitev za vsakega uporabnika, vključujemo vso dosegljivo opremo za predelavo vozil na tržišču, vključno z opremo znamk, kot so: Anteo, Dautel, Soerensen, Zepro, Baer Cargolift, Palfinger in Cartibreglass. Našim strankam predlagamo vertikalne, kasetne ali hidravlične dvižne ploščadi dimenzije, ki popolnoma ustrezajo posameznemu vozilu in ki ima ustrezno nosilnost glede na njihove namene uporabe.

 

Najem in teža dvižne ploščadi


Klančina in vertikalna hidravlična dvižna ploščad - teža in nosilnost

V našem podjetju svetujemo in strokovno montiramo dvižne ploščadi, vertikalno dvižne klančine, osebna dvigala in pripomočke ter opremo za predelavo vseh vrst vozil proizvajalcev, ki slovijo po zanesljivi opremi, dolgi življenjski dobi opreme, materialov, ki ne drsijo in zagotavljajo visok nivo varnosti, ki so enostavni in omogočajo varno pripenjanje, so enostavni za vzdrževanje in čiščenje, ter preizkušeni in testirani.
Dvižne ploščadi v naši ponudbi imajo majhno težo, vendar veliko nosilnost od 300 do 16 000 kg, medtem ko so posamezne navozne klančine od 4 kg dalje in imajo sposobnost nosilnosti od 700 kg 50 000 kg.