28. januar 2020

Donat in njegova sestava

Ste si že kdaj privoščili kozarec Donata? Če ste prikimali, ste imeli v tistem obdobju najverjetneje kakšne težave, ki so povezane s prebavo in najverjetneje vam je kmalu zatem zelo odleglo, kajneda? Če bi vas vprašali, ali veste, iz katerih sestavin je sestavljena ta čudežna naravna mineralna voda, bi nam znali odgovoriti?

Za Donat verjetno veste, da ga sestavlja magnezij. Za druge minerale in snovi, ki jih vsebuje, pa najverjetneje ne veste, razen če etiketo, ki je prilepljena na plastenko ali steklenico pred zaužitjem tekočine vedno zelo natančno pregledate.

 

Naravna voda bogata z življenjsko pomembnimi minerali

Donat je označen kot naravna mineralna voda, ki je izjemno bogata z magnezijem, kalcijem in tudi drugimi zelo pomembnimi minerali, ki so vam lahko v zelo veliko pomoč pri vašem zdravju in zdravljenju.

Sicer pa poznamo še druge mineralne vode, ki so prav tako lahko bogate z življenjsko pomembnimi minerali. Glede na kombinacijo ter količno teh elementov pa poznamo različne tipe naravnih mineralnih vrst vod, na primer magnezijeve vode, kalcijeve, natrijevo-hidrogenkarbonatno vodo in še druge.

 

Vode, ki so v pomoč od določene koncentracije mineralov

Tako kot Donat so nam tudi druge naravne mineralne vode v pomoč pri našem zdravju, in sicer od določene koncentracije mineralov. Takšne vode se torej ponašajo z veliko prednostmi. Ena od največjih je, na primer, dobra biološka razpoložljivost sestavin, ker so te raztopljene v vodi ter organizmu takoj na voljo.

Ogljikov dioksid velja za izjemno pomembnega spremljevalca naravnih mineralnih vod. Njegova najpomembnejša vloga je ta, da v veliki meri poskrbi za osvežitev in da se pijače zdijo hladnejše, kot pa so v resnici.

Manjši del ogljikovega dioksida se z vodo veže v ogljikovo kislino. Večji del pa je v vodi raztopljen v obliki plina oziroma mehurčkov.

 

Mineralne snovi v sledovih

Donat poleg ogljikovega dioksida, sulfata, kalcija in hidrogenkarbonata vsebuje še veliko mineralne snovi, toda v veliko manjših oziroma nižjih koncentracijah. Vsi elementi pa so izjemno pomembni za najrazličnejše procese, ki so povezani s prebavo. Obenem so izjemno pomembni tudi zato, ker zelo učinkovito zaokrožajo delovanje same mineralne vode Donat.

Vse te naštete snovi so torej odgovorne zato, da vam na najučinkovitejši način pomagajo pri težavah, ki jih imate s prebavo pa tudi pri tem, da v telo dobite zadosti mineralov, predvsem magnezija. Če Donata še nimate doma pri roki, si ga le kupite. Četudi do sedaj še niste imeli težav s prebavo, se vam lahko pojavijo takrat, ko boste to najmanj pričakovali.

voda za boljšo prebavo