15. julij 2019

Izjemno koristno dodatno zavarovanje

Ste se že kdaj znašli v primeru nesreče in niste bili dodatno zavarovani? Potem imate na ta dogodek vse prej kot dobre spomine, kajneda? Dodatno zavarovanje je poleg obveznega zavarovanja zelo pomembno, saj nam v primeru določenih zdravstvenih storitev, ki jih obvezno zavarovanje ne krije, pokrije preostali finančni strošek.

 

Pri nas imamo na razpolago več zavarovalnic, ki nam ponujajo možnost dopolnilnega zavarovanje. Te lahko preverite tudi na spletu, kjer vam vsaka med njimi ponuja še številne dodatne zelo mikavne in priročne ugodnosti.

 

Dodatno zavarovanje

 

Sklenitev dodatnega zavarovanja

Dodatno zavarovanje lahko sklene vsak, ki ima sklenjeno tudi obvezno zavarovanje. Sklene ga lahko kar preko spleta, kjer v posebne obrazce napiše nekaj svojih podatkov. Lahko pa vsak odide tudi v fizične prostore zavarovalnice, kjer prav tako lahko sklene to koristno zavarovanje, ki vam v primeru številnih nezgod pride še kako zelo prav.

 

Privlačne ugodnosti ob sklenitvi dodatnega zavarovanja

Prav vsaka zavarovalnice, ki vam poleg številnih drugih storitev ponuja še dodatno zavarovanje, vam ob sklenitvi ponuja številne ugodnosti, ki jih lahko kadar koli koristite na določenih mestih.

 

Ena od bolj privlačnih dodatnih ugodnosti je na primer bon v določeni vrednosti, ki ga lahko vnovčite pri zdravstveni samoplačniški storitvi. Mnogi se razveselijo tudi popustov, ki se nanašajo na ugodno koriščenje fitnesa in še drugih lokacij, kjer se lahko prijetno razvajamo.

 

Kako najhitreje preveriti dodatno zavarovanje?

Vsekakor pa lahko vedno preverite, ali ste dodatno zavarovani oziroma vaše stanje v povezavi z obveznim in dodatnim oziroma dopolnilnim zavarovanjem. To lahko storite kar na spletni strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje.

 

Na svoji zdravstveni kartici imate ZZZS številko, s katero torej lahko preverite urejenost vašega obveznega in dopolnilnega oziroma dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Do tovrstne informacije lahko dostopate tudi s svojim mobilnim aparatom.

Dodatno kot tudi obvezno zavarovanje torej lahko preverite na hiter in zelo enostaven način. Vse, kar potrebujete, je zdravstvena kartica in številka na njej ter dostop do spletne strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje.

 

Ravno tako lahko na hiter in enostaven način uredite sklenitev dodatnega zavarovanja preko spletne strani posamezne zavarovalnice. Če boste pri sklepanju naleteli na morebitne nejasnosti, imate na spletni strani tudi kontakt, s pomočjo katerega se boste obrnili na osebe, ki vam bodo hitro in primerno svetovale. Sklenitev zavarovanja bo narejena hitro. Vi pa boste lahko že pričeli tudi koristiti dodatne ugodnosti, ki vam jih ponuja posamezna zavarovalnice. Mesečno premijo dodatnega zavarovanja vam lahko mesečno trgajo z računa ali pa na dom dobivate fizične položnice, ki jih morate poravnati v določenem roku.