28. avgust 2018

Dimnik za kamin vključuje ne le izdelavo, temveč tudi montažo in priklop

Dimnik za kamin predstavlja enega najbolj pomembnih elementov ogrevalnega sistema, zato je izredno pomembno, da je izdelan kakovostno, premišljeno in predvsem plinotesno. Izdelava dimnika za vrtni kamin ali za kaminsko peč zahteva natančen in preudaren premislek, pri čemer moramo upoštevati vse zakonitosti ogrevalnega sistema. Prav zaradi tega je potrebno za izdelavo dimnika izbrati zanesljive izvajalce. Tudi priklop dimnika na kamin je boljše zaupati usposobljenim strokovnjakom. V podjetju OGM-BI d. o. o. imamo na področju izdelave, montaže in priklopov dimnikov ogromno izkušenj. Naša dejavnost se je z leti razvijala in dopolnjevala na specializiranem področju proizvodnje in dobave različnih dimniških sistemov in šamotnih izdelkov (ognjevzdržni in visokotemperaturni izolacijski materiali). Dimnik za kaminsko peč oziroma montaža dimnika za kamin je delo, ki zahteva usposobljenega izvajalca. V našem podjetju se zavedamo, da na tem področju ni prostora za napake. Dimnik vam izdelamo kakovostno, natančno in zanesljivo, da bo vaš ogrevalni sistem deloval tako, kot mora.

 

montaža dimnika za kamin


Dimnik je pomemben del ogrevalnega sistema

Dimnik ni zgolj estetski element na objektu, je pomemben člen v verigi ogrevalnega sistema, saj skrbi za odvajanje dimnih plinov iz različnih kurilnih naprav. Tehnologija je napredovala na vseh področjih človekovega življenja, tako tudi na področju dimnikov. Sodobni kotli in peči so izpopolnjene, zato so se spremenile tudi zahteve, kakšni naj bodo dimniški sistemi in dimniku. Novi in moderni nizkotemperaturni kotli zahtevajo najbolj kakovostne dimniške sisteme, ki so odporni na kisline ter neobčutljivi na vlago. Takšen sistem je naš dimniški sistem s keramično cevjo Ekoker. Načrtovanje in izdelava dimnika je zahtevno delo, pri katerem je posebno pozornost potrebno posvetit ustreznemu premeru dimniške tuljave, poskrbeti za primerno višino samega dimnika, predvsem pa za ustrezno izolacijo. Tudi dimniški elementi morajo biti kakovostni. Pri načrtovanju nobenega elementa ne smemo prepustiti naključji. Če bo vaš dimnik za kamin postavljen tako, da boste nanj priklopili, denimo, kuhinjsko napo, potem morate imeti dimnik z zračnikom. Mi ničesar ne prepuščamo naključju in poskrbimo, da je dimnik in priklop dimnika na kamin v skladu z vsemi pravili in določili.

Kakšen dimnik za kaminsko peč je najboljši za vas?

Če potrebujete nov dimnik za kamin, potem ste na pravem mestu. V podjetju OGM-BI d. o. o. smo namreč razvili kakovosten dimniški sistem Ekoker, ki je slovenski proizvod, narejen iz najboljših in najbolj trpežnih materialov. Sistem je izdelan na podlagi dolgoletnih izkušenj s področja ognjevzdržnih materialov, v skladu z vsemi standardi. Posamezne komponente dimnika oziroma sistema Ekoker so izdelane iz najboljših in najbolj zanesljivih materialov, ki so odpori na vse zunanje in notranje vplive. Montaža dimnika na kamin je hitra in enostavna, saj ni nobenih dodatnih stroškov gradnje. Natančna montaža dimnika na kamin zagotavlja dolgotrajno in kvalitetno delovanje, priklop dimnika na kamin pa je izveden v skladu z vsemi standardi in določili. Mi pa ne bomo poskrbeli le za vaš dimnik oziroma njegovo izdelavo, montažo in priklop, temveč tudi za redno vzdrževanje. Ob pravilnem vzdrževanju bo življenjska doba dimniškega sistema trajala tudi več kot 30 let.

 

izdelava dimnika za kaminsko peč


Izdelava dimnikov je kakovostna in zanesljiva

Izdelava dimnikov za kamine in izdelava dimnika za vrtni kamin zahteva enako mero natančnosti in preudarnosti pri načrtovanju. Na tem področju si napak preprosto ne smemo privoščiti, saj lahko, če izdelava ni izvedena v skladu s pravili, pride do resnih težav. Med drugim se lahko zgodi, da odvajanje dimnih emisij ni optimalno, kar lahko privede do kondenzacije v dimniku in slabega izkoristka grelnega telesa. Nepravilno izdelan dimnik, še posebno neprimeren priklop dimnika na kamin, lahko ogrozi varnost vseh prebivalcev v objektu. Dimnik za kamin za ogrevanje v objektu ni vse, kar vam nudimo. Tudi izdelava dimnika za vrtni kamin je naloga, ki ji bomo zagotovo kos.


Pri izdelavi uporabljamo najboljše materiale

Ne glede na to, ali potrebujete dimnik za kamin ali vrtni kamin, mi bomo poskrbeli, da bo izdelan iz najboljših materialov. In ne le to. Naše pridobljeno znanje in dolgoletne izkušnje na področju dimniških sistemov so odlično zagotovilo, da bo delo opravljeno tako, kot mora biti. Poleg tega pa bomo poskrbeli tudi za vzdrževanje vašega dimniškega sistema, poskrbimo pa tudi sanacije obstoječih dimniških sistemov. Če potrebujete dimnik za kamin, vam mi priporočamo vrhunski sistem Ekoker. Vse komponente sistema so izdelane iz vrhunskih materialov, življenjska doba sistema pa je zelo dolga. Sam sistem ponuja raznolike elemente, ki bodo zadovoljili tudi najbolj zahtevne okuse. Sistem vsebuje keramične cevi različnih premerov (140 mm, 160 mm, 180 mm in 200 mm), dimniški plašči omogočajo štiri različne variante gradnje dimnika. Odločite se lahko za enojni dimnik z ali brez zračnika ali pa dvojni dimnik z ali brez zračnika. Tudi izolacijske plošče so prilagojene različnim premerom dimniških cevi, kar zagotavlja visoko temperaturno upornost dimnika. Več informacij o dimnikih in sistemih lahko dobite na naši spletni strani, kjer so vam na voljo tudi ostale informacije, ki bi vas utegnile zanimati.