26. julij 2016

Dežna obleka iz poliuretana nudi optimalno zaščito pred dežjem in vetrom

Dežna obleka omogoča, da delovni proces poteka nemoteno tudi v primeru dežja ali vetra, kar je pri nekaterih poklicih ključnega pomena. Kakovostna dežna obleka bo poskrbela za prijetno počutje delavcev tudi v manj ugodnih vremenskih razmerah, na dolgi rok pa bo obvarovala tudi njihovo zdravje.

 

Dežna jaknaDežna obleka na voljo v različnih modelih, barvah in velikostih

Dežna obleka je lahko sestavljena iz poljubnih kosov oblačil. Najpogosteje je to dežna jakna, izdelana iz poliuretana. Omenjeni material omogoča, da dežna jakna uspešno opravlja svojo nalogo tudi v primeru višjih temperatur. Dežna jakna je na voljo v različnih velikostih (od XS pa vse do 5XL), izbirate pa lahko tudi med različnimi barvami dežnih jaken, ki so lahko po želji opremljene z odsevnimi trakovi. V nekaterih primerih pa zgolj dežna jakna ni dovolj, zato so vam na voljo tudi dežne hlače (z naramnicami ali brez), plašči in pelerine.

 

Kakovostna dežna obleka odporna tudi na naftne derivate

Primarna funkcija dežne obleke je sicer, kot pove že samo ime, zaščita pred dežjem in vlago (pa tudi vetrom), vendar bo kakovostna dežna obleka nudila zaščito tudi v primeru izpostavljenosti oljem in naftnim derivatom. Če torej dežne obleke ne potrebujete le občasno, za prosti čas, ampak predstavlja eno vaših pomembnejših delovnih oblačil, je smiselno izbrati resnično kvalitetno in vsestransko zaščito. Pri tem pa ne smete pozabiti niti na ustrezno obutev, primerno za nošnjo v dežju, ki bo poskrbela, da boste ostali suhi tudi sredi najmočnejšega naliva.