24. julij 2017

Detajli ravne strehe so ključnega pomena za uspeh

Detajli ravne strehe so tisti, od katerih je odvisno, ali bo streha držala vodo ali ne. Pri detajlih ravne strehe se namreč pogosto zgodi, da so izvedeni nepopolno in posledica je zamakanje. Med detajle ravne strehe sodijo odtoki, zračniki ter tudi drugi preboji in seveda izdelava vogalov. V današnjem času je kritina za ravne strehe že tako kvalitetna, da zaradi nje na ravni strehi do težav res ne prihaja. Res pa je, da vsi materiali na trgu niso najboljši, tako da vam priporočamo, da poskrbite, da bo izolacija vaše ravne betonske strehe resnično izvedena z najboljšim, kar se na trgu dobi. Cena izdelave ravne strehe je seveda pomembna kot je cena pomembna kjerkoli drugje, a gotovo ni dobro, da bi zaradi varčevanja trpela kakovost sestave ravne strehe.

ravna streha na hiši

 

Detajli ravne strehe morajo biti izvedeni strokovno


Detajli ravne strehe ne smejo biti improvizirani, saj je slaba improvizacija pri detajlih ravne strehe vzrok, zaradi katerega potem vse preveč pogosto pride do zamakanja. Ravna streha na hiši, v kateri bivate, je preveč pomembna, da bi zadeve prepuščali naključju. Zato je neprimerno, da bi zaradi nižje cene izdelave strehe izbrali drugorazrednega izvajalca. Če bo potrebna sanacija izolacije ravne betonske strehe, boste slabo izvedbo v vsakem primeru preplačali, saj boste imeli zelo velike dodatne stroške, da o škodi znotraj objekta, ki bi nastala zaradi zamakanja, niti ne govorimo. Vsekakor pa je koristno posebno pozornost posvetiti sestavi ravne strehe.


Sestava ravne strehe določa funkcionalnost


Če je sestava ravne strehe slaba oziroma neustrezna, je slaba oziroma neustrezna tudi njena funkcionalnost. Pri sestavi ravne strehe namreč ne gre le za to, da mora streha ustaviti vodo. Pomembno je tudi to, da je toplotna izolacija visoke kvalitete in tudi njena debelina mora biti zadostna. Tako v objektu ne bo prihajalo do nepotrebnih toplotnih izgub. Da pa bi ustrezno funkcionirala toplotna izolacija, mora biti vgrajena ustrezna parna zapora, ki bo preprečila, da bi se toplotna izolacija navlažila.

ravne strehe detajli