16. december 2015

Delovna obutev – ostanite na trdnih tleh

Delovna obutev je poleg delovne obleke izjemnega pomena za varno in učinkovito opravljanje dela. Pri mnogih delih obstaja tveganje zdrsa ali padcev in posledično tudi poškodb, ki lahko delavca celo trajno onesposobijo za delo. Če delovna obutev ni primerna, škoduje stopalom in nogam, slabo deluje na držo telesa in hrbtenico, kar lahko povzroči dolgotrajne posledice za celo telo.

 


Delovna obutev in ostala zaščitna opremaDelovna obutev lahko poveča učinkovitost delavca

Delovna obutev mora biti zato izbrana v skladu z značilnostmi dela, da učinkovito zaščiti zdravje delavcev in jim hkrati nudi udoben korak, saj je od tega zelo odvisna njihova produktivnost. Za nekatere poklice so lastnosti obuvala in delovne obleke celo zakonsko določene. Večina delovne obutve mora fiksirati gleženj, imeti dovolj visok podplat, ne sme drseti na mokrih in mastnih tleh, nuditi zaščito pred klimatskimi vplivi. Delovna obleka mora biti izdelana v skladu s standardi Evropske unije.
V podjetju Trgos d.o.o. Bled ponujamo vrhunske visoke in nizke delavske čevlje, natikače in škornje. Ker imamo dolgotrajne izkušnje s ponudbo delovne zaščitne opreme vam jamčimo, da boste pri nas dobili najkakovostnejšo obutev, s katero boste zaščiteni hkrati pa se boste v njej počutili udobno. Tako kot za delovno obutev poskrbimo tudi za primerno delovno obleko. Na zalogi imamo

  • kombinezone
  • visokovidljivostna oblačila
  • brezrokavnike
  • delovne hlače
  • bluze, majice, plašče.

Vsa delovna zaščitna oprema, tudi delovna obleka, ki jo dobite pri nas, je v skladu s standardi Evropske unije. Pri nas poskrbimo tudi za zaščito oči in sluha.

 


Ušesni čepki zaščitijo vaša ušesa pred hrupom

Ušesni čepki so najpogostejša oblika zaščite sluha pri delih, za katera je značilno povečanje hrupa. Hrup, ki je glasnejši od 85 decibelov , lahko poškoduje sluh, zato se mora delavec zaščititi z ušesnimi čepki.
Ušesni čepki zadušijo neželen hrup, a delavci lahko še vedno komunicirajo in slišijo opozorilne signale. Poleg ušesnih čepkov ponujamo tudi glušnike, ki zmanjšajo resonanco in so primerna zaščita sluha za delo v izredno hrupnih okoljih.

 


Zaščita oči – nikar ne ogrozite svojega vida

Zaščita oči je potrebna takrat, kadar pri delu obstaja nevarnost poškodbe oči zaradi fizičnih udarcev, kemičnih reakcij ali sevanja. Zaščita oči je preprosta z uporabo naših zaščitnih vizirjev in očal. Izbirate lahko med različnimi materiali, velikostmi in modeli, tako da si pri nas z lahkoto zagotovite učinkovito in kakovostno zaščito oči, ki bo ustrezala značilnostim vašega dela.