20. maj 2019

 

 

Toplotne črpalke za ogrevanje prostorov v stanovanju ali hiši

Toplotne črpalke za ogrevanje so kakovostna rešitev za vsako stanovanje ali hišo, saj skrbijo za to, da je vaše bivanje in bivanje vaših najbližjih kakovostno, udobno in brezskrbno. Gre za kvalitetne naprave, s pomočjo katerih lahko prostor v dolgih zimskih dnevih ogrejemo na primerno temperaturo, obenem pa v poletnih mesecih dosežemo ravno nasprotno, saj v največji vročini lahko hladimo prostor in ga naredimo prijetnega za delo ali počitek. Toplotne črpalke za ogrevanje delujejo na obnovljive vire iz okolice, kar pomeni, da za delovanje uporabljajo zrak, vodo ali zemljo iz katerih toploto prenesejo v objekt in jo pretvorijo v električno energijo. Takšno delovanje je izjemno prijazno do okolja, saj se izkorišča vire, ki so obnovljivi in s tem ne škodujemo naravi, kar je povsem v duhu trenutnega časa, ko je izjemno pomembno, da se zavedamo pozitivnih in negativnih posledic našega življenja na okolje. Poznamo več različnih vrst toplotnih črpalk, ki zagotavljajo nižje stroške ogrevanja, obenem pa je s toplotno črpalko zrak voda za radiatorsko ogrevanje možno tudi ogrevanje sanitarne vode. Prepričani smo, da boste nad našimi toplotnimi črpalkami za ogrevanje navdušeni, obenem pa vas bo navdušila tudi cena.

Toplotna črpalka za ogrevanje

 

Toplotne črpalke za ogrevanje izkoriščajo obnovljive vire iz okolja

Toplotne črpalke za ogrevanje delujejo s pomočjo obnovljivih virov iz okolice, kar pomeni, da se viri vseskozi obnavljajo, s čimer pripomoremo k okolju, obenem pa so, kar je ključna prednost za nas, tudi popolnoma brezplačni. Zrak, voda in zemlja so viri, ki jih je na pretek in jih lahko izkoristimo za delovanje naših toplotnih črpalk za ogrevanje, bodisi v stanovanju ali hiši v kateri živimo. Glede na vrsto vira, ki ga uporabljamo za delovanje ločimo tri različne črpalke. Toplotno črpalko za ogrevanje voda voda, ki deluje skozi celotno leto, saj je temperatura podtalnice vseskozi enaka, obenem pa ogrevalna naprava zagotavlja visoke izkoristke. Toplotno črpalko zemlja voda, ki izkorišča energijo, ki je shranjena v zemeljski skorji in črpalko zrak voda, ki je primerna za ogrevanje stanovanjskih in poslovnih prostorov, za katerega izkorišča zunanji zrak. Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje je primerna tudi za ogrevanje sanitarne vode, s katero imamo lahko toplo vodo skozi cel dan. Delovanje toplotne črpalke za ogrevanje je popolnoma enostavno, prav tako je enostavno vzdrževanje, zato smo prepričani, da boste z njo izjemno zadovoljni in bo vaše življenje od sedaj kvalitetnejše in bolj prijetno.

 

Toplotne črpalke za ogrevanje znižajo mesečne stroške

Toplotne črpalke za ogrevanje so ekološko izjemno prijazen in energetsko zelo gospodaren način ogrevanja prostorov ali sanitarne vode, obenem pa njihov sistem omogoča tako hlajenje kot ogrevanje stanovanja ali hiše. Poleg ekološkega vidika je izjemno pomemben tudi finančni vidik. Čeprav gre ob nakupu toplotne črpalke za ogrevanje za nekoliko večjo začetno investicijo, se vam ob veliko manjših mesečnih stroških nakup kmalu povrne. Kako je to mogoče? Kot smo omenili že na začetku, toplotne črpalke za delovanje uporabljajo obnovljive vire iz okolice, ki so popolnoma brezplačni. Za delovanje toplotne črpalke kar 75% ogrevalne energije prihaja iz okolja, ne glede na obnovljiv vir, kaj pomeni, da gre za popolnoma brezplačno energijo. Do končnih 100% grelne moči tako potrebujemo zgolj 25% plačljive električne energije, kar v praksi pomeni, da privarčujemo kar 3x več denarja v primerjavi z ostalimi ogrevalnimi sistemi kot so oljni in plinski grelci. Manjši stroški ogrevanja se poznajo predvsem tam, kjer ste do sedaj plačevali ogromno elektrike in verjamemo, da se boste pridružili našim zadovoljnim strankam, ki so prepoznale prednosti toplotnih črpalk za ogrevanje. Nudimo kakovost in ugodno ceno.

Ogrevanje sanitarne vode

 

Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko zrak voda

Poleg radiatorskega ogrevanja je za kakovostno življenje pomembno tudi ogrevanje sanitarne vode, za kar imamo v našem podjetju toplotno črpalko zrak voda. Toplotna črpalka za sanitarno vodo je enakega videza kot klasičen elektirčni bojler, ki ga poznate, le da ima na vrhu vgrajen kompresor in elektroniko, s pomočjo katere upravljamo toplotno črpalko. Toplotna črpalka zrak voda nam omogoča ogrevanje sanitarne vode skozi cel dan. Za kakovostno delovanje toplotne črpalke, bodisi za ogrevanje prostorov ali ogrevanje sanitarne vode je pomembno, da imamo izoliran objekt, s kakovostnimi elementi, da ne pride do nepotrebnega uhajanja toplote. Toplotna črpalka za ogrevanje je odlična rešitev pri novogradnjah, sanacijah starih objektov ali ob menjavi ogrevalnega sistema in je primerna tako za stensko kot tudi talno ogrevanje. Regulacija talnega ogrevanja ali stenskega je popolnoma enostavna in bo poskrbela za udobno in brezskrbno preživet prosti čas ali za kakovostno delo v vaši domači pisarni. Vaši stroški ogrevanja bodo s  toplotno črpalko zrak voda za radiatorsko ogrevanje ali s katero drugo črpalko manjši, poskrbeli boste za okolje v katerem živite, obenem pa boste sebi in vašim najbližjim zagotovili prijetno bivanje. Prepričani smo, da je to več kot dovolj razlogov za nakup toplotne črpalke za ogrevanje.