10. junij 2018

Cnc stružnice: cena stružnice za železo in obdelavo kovin je pri nas ugodna!

Cnc stružnica je nepogrešljiv stroj za struženje. Gre za izredno natančen in zmogljiv stroj, ki je krmljen računalniško, zato je proizvodnja izdelkov hitrejša, proizvodi pa zelo kakovostni. Stružnica je najstarejši obdelovalni stroj, ki se uporablja za struženje različnih izdelkov in različnih materialov. So nepogrešljiv stroj v strojništvu in lesarstvu. Obstajajo različne stružnice, med drugim tudi stružnica za železo oziroma stružnica za obdelavo kovin. Stružnice kovin so nepogrešljiv obdelovalni stroj v lesarstvu in brez njih si dela sploh ni moč predstavljati. Ker je tudi na področju obdelovalnih strojev tehnika zelo napredovala, lahko danes najdemo različne stružnice, ki so vodene računalniško, kar znatno zmanjša čas, potreben za izdelavo produkta.


Cnc stružnice cenaPonudba cnc strojev podjetja Robomac

V podjetju Robomac d. o. o. lahko dobite kakovostne cnc stružnice priznanih proizvajalcev, ki so trpežne, zanesljive in kakovostne ter se ponašajo z dolgo življenjsko dobo. Poleg kakovostnih cnc stružnic, ki so lahko vertikalne ali horizontalne, lahko pri nas dobite tudi ostale cnc stroje za obdelavo kovin, kot je na primer cnc rezkalni stroj (vertikalni in horizontalni stroji za rezkanje). Ponujamo vam tudi servis cnc obdelovalnih strojev in vam pri izbiri tudi strokovno svetujemo. Več informacij o ceni cnc stružnice ter ostale informacije, ki bi vas utegnile zanimati, vam bomo z veseljem posredovali ob vašem obisku v našem podjetju.


Kaj je struženje?

Struženje je postopek obdelave različnih materialov, služi pa v glavnem za izdelavo valjastih oblik. Stroj, s pomočjo katerega izdelujemo takšne izdelke, pa se imenuje stružnica. V sodobnih delavnicah, ki so opremljene z izpopolnjeno strojno opremo, lahko najdemo stružnice, ki so krmljene računalniško. Kljub temu pa zahtevajo nenehen nadzor nad delom stroja. Računalniško vodene stružnice omogočajo bolj kakovostno proizvodnjo, ki je tudi hitrejša. V sodobni proizvodnji je struženje največkrat uporabljen postopek odrezovanja. Postopek struženja s pomočjo cnc stružnice poteka takole: obdelovanec opravlja glavno krožno gibanje in je vpet v glavno pogonsko os stružnice (če gre za železo oziroma kovino, je to cnc stružnica za železo/cnc stružnica za obdelavo kovin). Stružnice kovin so sestavljene iz glavnih delov: postelja, vrtenjak, podajni menjalnik, sani s suporti, konjiček in lineta. Podajanje in ostala pomožna dela oziroma gibanja, kot so na primer nastavljanje globine rezanja in nastavljanje nožev za izdelavo posebnih oblik, opravljajo različni mehanizmi, ki so del stružnice. Glede na to, v katero smer poteka podajalno gibanje, razlikujemo med vzdolžnim (horizontalnim) in prečnim (vertikalnim) struženjem. Pri horizontalnem struženju se nož giblje vzporedno z osjo obdelovanca, pri vertikalnem pa pravokotno na njegovo os. Prav zato obstajajo tudi različne cnc stružnice: vertikalne in horizontalne.


Horizontalne cnc stružnice kovin

Kot smo že zgoraj povedali, je struženje najbolj pogost način obdelovanja različnih vrst kovin. V sodobnih delavnicah se struži s pomočjo cnc stružnic, ki so krmljene računalniško, programiranje in nadzor pa opravlja za ta namen usposobljen delavec. Glede na smer poteka podajanja obdelovanca ločimo horizontalne in vertikalne stružnice. Horizontalne cnc stružnice so avtomatski obdelovalni stroji, ki so primerni za proizvodnjo izdelkov iz različnih materialov v okroglih oblikah. Za takšno vrsto stružnice je značilno, da se obdelovanec vrti, nož pa ga z gibanjem po eni ali dveh oseh mehansko obdeluje. Stružnica za obdelavo kovin sproti odstranjuje odvečni material in ustvarja valjasto obliko kovine. Če vsi sodelujoči v procesu struženja upoštevajo navodila in se držijo pravil, je delo s stružnico popolnoma varno, delo pa je opravljeno natančno in kvalitetno. V ponudbi podjetja Robomac d. o. o. boste našli horizontalne stružnice Hwacheon (vrhunske stružnice za kovino, ki so enostavne za upravljanje, omogočajo pa odlične rezultate dela. Na voljo so naslednji modeli horizontalne stružnice: Cutex 160, HI-TECH 200, HI-TECH 350, HI-TECH 450, HI-TECH 550, HI-TECH 850) in Takamaz (modeli: Takamaz XL-200, Takamaz XD-10i, Takamaz XW-200, Takamaz XY-2000 PLUS, Takamaz Top Turn 2).


Vertikalne stružnice

Za razliko od horizontalnih so vertikalne stružnice namenjene obdelavi zelo težkih in velikih obdelovancev, ki lahko v premeru merijo tudi do 10 m. Zaradi lažjega centriranja in vpenjanja ima takšna stružnica vertikalno glavno os. Tako lahko učinkovito izkoristimo težo obdelovanca kot odlično pomoč pri samem vpenjanju. Omenjene stružnice se največkrat uporabljajo pri obdelavi velikih odlitkov turbin, pri izdelavi ladijskih motorjev ipd. V naši ponudbi imamo zanesljive vertikalne cnc stružnice Hwacheon (VT 950 in VT 1150).

 

Stružnice za obdelovanje kovineKakšne so prednosti cnc stružnice?

Cnc stružnica ima mnogo prednosti, med drugim tudi hitrejšo in bolj kvalitetno proizvodnjo izdelkov, saj je delo vnaprej programirano. Cnc stružnica omogoča prilagajanje obdelovalnega procesa, shranjevanje programov dela, enostavno spremljanje obdelave, optimizacijo rezalnih parametrov itd. Prav tako pa lahko poskrbimo tudi za ustrezno dokumentiranje orodij in nastavitev, samo obdelavo pa povežemo tudi s kontrolnimi sistemi. Več informacij o naši ponudbi obdelovalnih strojev lahko najdete na naši spletni strani www.robomac.si. Tam boste našli tudi spletni obrazec, preko katerega nam lahko pošljete povpraševanje in poslali vam bomo ponudbo s ceno.