14. avgust 2018

Male biološke čistilne naprave brez elektrike po konkurenčni ceni

Čistilne naprave brez elektrike so sodobni sistemi za čiščenje odpadnih voda iz gospodinjstev, ki zelo učinkovito očistijo odpadne vode, da jih lahko brez strahu vrnemo nazaj v naravo. V krajih, kjer priklop na javno kanalizacijsko omrežje ni mogoč, morajo lastniki objektov poskrbeti za varno in okolju prijazno čiščenje odpadnih voda. To lahko storijo z nakupom in vgradnjo male čistilne naprave brez elektrike, ki je tehnološko dovršena in učinkovita. Biološke čistilne naprave brez elektrike so izredno učinkovite, saj vodo očistijo skoraj 100 %. Pred nakupom čistilne naprave je potrebno dobro premisliti, kaj izbrati. Najbolj pomembno je, da so čistilne naprave izdelane v skladu s slovensko zakonodajo in vsemi standardni, ki jih določa to področje. Vse čistilne naprave s pritrjeno biomaso za čiščenje odpadnih voda morajo biti opremljene z ustrezno tehnično dokumentacijo, ki vključuje tudi izjavo o skladnosti. V njej morajo biti navedeni osnovni podatki o proizvajalcu, opis izdelka in standardov, ki jih izpolnjuje ter tudi podatek o učinku čiščenja. Ta podatek je tudi podlaga za znižanje okoljske dajatve. Dokumentacija pa mora vključevati tudi vsa navodila za vgradnjo naprave, obratovanje in vzdrževanje. Cena čistilnih naprav brez elektrike je izredno konkurenčna in ugodna. Preko spletnega obrazca nam lahko pošljete povpraševanje in poslali vam bomo ponudbo s ceno.


Najboljše biološke čistilne naprave, ki za delovanje ne potrebujejo elektrike

Iz gospodinjstev vsakodnevno odteka ogromno vode, ki vsebuje različne škodljive snovi, ki bi lahko onesnažile in zastrupile naše okolje. Zato je izredno pomembno, da so objekti, ki niso priklopljeni na javno kanalizacijo, opremljeni z ustrezno napravo za čiščenje odpadnih voda. Ena od idealnih rešitev za vas so biološke čistilne naprave brez elektrike, ki sam proces čiščenja bistveno olajšajo. Biološke čistilne naprave brez elektrike, delujejo po sistemu s pritrjeno biomaso (čistilne naprave s pritrjeno biomaso) in se uporabljajo za čiščenje odpadnih voda iz gospodinjstev, poslovnih, gostinskih, gospodarskih in stanovanjskih objektov. Čiščenje vode navadno poteka v dveh fazah, kjer se v prvi fazi dogaja pred-čiščenje, v drugi pa biološko čiščenje. Sam postopek čiščenja je zelo enostaven in učinkovit, sistemi za čiščenje skoraj ne potrebujejo vzdrževanja, kar pomeni tudi nizke stroške obratovanja.

 

male čistilne naprave brez elektrike


Čistilne naprave za vikende

Tudi male čistilne naprave brez elektrike so lahko kakovostne, zanesljive in učinkovite, njihovo delovanje pa je sila preprosto: odpadna voda iz gospodinjstva priteče v primarni usedalnik ali rezervoar čistilne naprave, kjer se trdi delci usedejo na dno. V prvi fazi čiščenje poteka s pomočjo anaerobnih bakterij, ki za svoj obstoj ne potrebujejo kisika. Sledi druga faza čiščenja, v kateri delno očiščena voda potuje skozi pred-filter. Ta filter preprečuje vhod morebitnih trdih delcev v biološki reaktor. Na tem delu naprave je nameščeno posebno prenosno korito, ki delno odpadno vodo razporeja po perforiranih ceveh, ki vodo enakomerno razpršijo po čistilnem filtriranem mediju. Tam se ustvarja biomasa, ki za svojo rast in delovanje potrebuje kisik. Dovajamo pa ga skozi ventilacijsko cev, ki je speljana skozi čistilno napravo. Male čistilne naprave, ki delujejo brez električne energije, za svoje delovanje ne potrebujejo električne energije, zato predstavljajo cenovno najbolj ugoden način čiščenja odpadnih voda.


Prednosti filtriranega medija

Prednost filtrirnega medija je predvsem v tem, da je naraven. Pohvali se lahko z visoko mehansko odpornostjo, ki zagotavlja odlično stabilnost v celotni življenjski dobi. V čistilni napravi je vgrajen na veliki površini. To zagotavlja pospešen razvoj biomase v veliko hitrejšem času kot z ostalimi preprostejšimi filtrirnimi mediji. Zaradi omenjenega filtrirnega medija se tudi življenjska doba čistilne naprave ocenjuje na približno 12 let.

 

biološke čistilne naprave brez elektrike s pritrjeno biomaso


Prednosti male čistilne naprave

Med glavno prednost štejemo učinkovito in zanesljivo delovanje naprave brez elektrike in električnih komponent. Vsi deli naprave imajo izredno dolgo življenjsko dobo, zato bo to investicija v brezskrbno prihodnost. Ostale prednosti so tudi nizki stroški obratovanja, stabilni bazeni iz sulfatno odpornega mikro-armiranega betona, odvoz blata na 2 do 3 leta. Čistilne naprave, ki za svoje delovanje ne potrebujejo električne energije, so primerne za stanovanjske hiše, vikende, planinske in poslovne objekte, pa tudi za pasivne gradnje.


Ostala ponudba čistilnih naprav

Poleg učinkovite in kakovostne naprave brez elektrike X-PERCO se v naši ponudbi nahajajo tudi čistilne naprave Airoxy, ki so idealna izbira za čiščenje odpadnih voda v majhnih in srednje velikih skupnosti. Gre za najsodobnejšo generacijo čistilnih naprav na trgu, ki ima enostavno tehnologijo čiščenje, nizke stroške vzdrževanja, ima velik primarni usedalnik in je primerna za čiščenje odpadnih voda v različnih okoljih. Sama vgradnja čistilne naprave brez elektrike je hitra in enostavna, predvsem pa prilagodljiva. Smo strokovnjaki na področju čistilnih naprav in prepričani smo, da vam bomo znali ustrezno svetovati pri izbiri.