29. januar 2018

Cevi za kapljično namakanje v rastlinjakih in za zalivanje vrta

Cevi za kapljično namakanje, znane tudi kot porozne cevi za namakanje, so pogosto še posebej dobra izbira v rastlinjakih. Uporaba cevi za kapljično namakanje omogoča zelo natančno doziranje vode, glede na dejanske potrebe posameznih rastlin. Tako si lahko obetate tudi boljše uspevanje vaših rastlin, če se odločite za cevi za kapljično namakanje. Seveda pa porozne cevi za namakanje niso uporabne samo v rastlinjakih, ampak se lahko uporabljajo tudi kot cevi za zalivanje vrta.


Uporaba cevi za kapljično namakanje poskrbi za boljše uspevanje rastlin

V primerjavi s kompleksnimi namakalnimi sistemi je princip delovanja porozne cevi za kapljično zalivanje zelo preprost, obenem pa tudi cenovno ugoden. Se sprašujete, kakšen natančno je princip delovanja cevi za kapljično namakanje? Sistem kapljičnega namakanja v osnovi deluje tako, da se po PVC cevi za namakanje voda usmeri do večjega števila šob. Te šobe pa so nameščene neposredno ob rastlinah. Tako cevi za kapljično namakanje poskrbijo, da voda zaliva rastlino zelo počasi in enakomerno. PVC cevi za namakanje nam omogočajo, da vodo zelo natančno doziramo. Tako lahko pomeni sistem, ki temelji na uporabi cevi za kapljično namakanje, tudi znižanje stroškov. Zelo kakovostne porozne cevi za namakanje vam nudimo v podjetju RAR NOVI, specializiranem za rastlinjake oziroma njihovo opremo, med drugim seveda tudi za kapljično namakanje. Pomemben del naše ponudbe predstavljajo prav PVC cevi za namakanje, ki veljajo za eno najbolj priljubljenih rešitev. Imate dodatna vprašanja, vezana na porozne PVC cevi za namakanje oziroma delovanje in prednosti celotnega sistema za kapljično namakanje? Nanje z veseljem odgovorimo in vam pomagamo poiskati možnost kapljičnega namakanja, ki bi bila v vašem primeru resnično najustreznejša.

 

cevi za kapljično zalivanje vrta


Kapljično namakanje: cevi za zalivanje vrta

Seveda pa porozne cevi za namakanje niso uporabne samo v rastlinjakih, ampak si lahko z njimi pomagate tudi pri zalivanju vrta. PVC cevi za namakanje oz. kapljično zalivanje vrta vam prihranijo precej časa. Navdušeni boste nad tem, kako preprosto je lahko kapljično zalivanje vrta. Seveda pa tovrstne cevi za zalivanje vrta ne pomenijo samo časovnega prihranka, ampak si lahko tako tudi pri kapljičnem zalivanju vrta obetate nižjo porabo vode, posledično pa tudi prihranek denarja. Tako so porozne cevi za namakanje pravzaprav investicija, ki se vam bo že kmalu povrnila. Uporaba naših PVC cevi za namakanje pomeni najbolj ekonomično oziroma varčno rešitev za zalivanje vrta. Obenem pa so to cevi za zalivanje vrta, ki veljajo za najbolj učinkovito izbiro. Tovrstno zalivanje vrta poskrbi, da so tla zalita resnično enakomerno, obenem pa nežno. Kapljično zalivanje vrta temelji na zelo nizkem pritisku, zato gre za izjemno nežno zalivanje vrta, ki ima pozitiven vpliv na rastline. Uporaba kapljičnih cevi za zalivanje vrta pomeni, da ne bo moglo izhlapeti preveč vode. Obenem pa kapljični princip zalivanja vrta preprečuje, da bi odtekle prevelike količine vode. Voda pa je seveda izjemno dragocena dobrina, s katero bi morali varčevati oziroma jo porabljati čim bolj smotrno. Porozne cevi za namakanje oz. zalivanje vrta omogočajo prav to – varčno porabo vode, obenem pa zalivanje vrta, ki ima najbolj optimalen učinek na rast in uspevanje rastlin.


V cevi za kapljično namakanje lahko dodate tudi gnojilo

Obstaja še ena pomembna prednost, zaradi katere je smiselno izbrati porozne cevi za namakanje po kapljicah. Sistem omogoča, da v cevi za kapljično namakanje ali zalivanje vrta dodamo tudi gnojilo. Tako si lahko s kapljičnim namakanjem še dodatno poenostavite delo. Možna je tudi popolna avtomatizacija sistema. Z veseljem vam priskočimo na pomoč pri izbiri najustreznejše porozne cevi za namakanje. Običajno so to PVC cevi za kapljično namakanje. Vzpostavitev sistema poteka tako, da se močnejšo PVC cev za namakanje pritrdi na konstrukcijo rastlinjaka, nato pa se napeljejo še cevi za zalivanje vrta do posameznih vrtnin. Na koncu posamezne cevi za zalivanje vrta po kapljicah se nato pritrdi še kapljalnik.

 

PVC cevi za kapljično namakanje

 


Najboljše cevi za zalivanje vrta in kapljično namakanje rastlinjaka

V naši ponudbi vas čakajo izjemno kakovostne cevi za kapljično zalivanje vrta ali kapljično namakanje rastlinjaka. Naše cevi za kapljično zalivanje vrta oziroma rastlinjaka so izdelane iz najboljših materialov, ki zagotavljajo njihovo obstojnost tudi v manj ugodnih razmerah. Šele uporaba zares najkakovostnejših cevi za kapljično zalivanje vrta ali rastlinjaka pa lahko zagotovi najboljše rezultate. Poleg vrhunske kakovosti kapljičnih cevi vam lahko obenem zagotovimo tudi ugodno ceno. Vas bolj kot cevi za kapljično zalivanje zanimajo napotki glede tega, kako se lotiti vzpostavitve sistema za kapljično namakanje v lastni režiji? Tudi v tem primeru ste na pravem mestu. Naše bogate izkušnje s kapljičnim namakanjem nam omogočajo, da vam pomagamo s strokovnimi nasveti, ki vam bodo olajšali delo. Kapljično namakanje oz. zalivanje vrta ali rastlinjaka po kapljicah je lahko z našo pomočjo izjemno preprosto. Obenem pa je kapljično zalivanje vrta oziroma rastlinjaka tudi dobra dolgoročno naložba, če želite znižati stroške. Seveda pa ne smemo pozabiti niti na to, je kapljično namakanje oblika zalivanja vrta ali rastlinjaka, ki ima tudi najbolj blagodejen učinek na rastline. Tako ni pravega razloga, da ne bi tudi sami izbrali te opcije, ki je prepričale že mnoge.