28. avgust 2018

Cena plina je eden izmed razlogov, zakaj se vožnja na utekočinjen naftni plin izplača

Cena plina je le eden izmed neštetih razlogov, zakaj je predelava vozila na avtoplin tako priljubljena v zadnjem času. Avtoplin predstavlja resno konkurenco klasičnim gorivom tudi zaradi ostalih razlogov. Vožnja na plin je varčna, saj je cena plina zelo ugodna, prav tako pa je varna in ekološka. Utekočinjen naftni plin je mešanica propana in butana, ki je prilagojena za uporabo v vozilih, poraba plina za vožnjo pa je majhna, zato je predelava vozil na avtoplin vse bolj pogosta. V svetu so mnogi vozniki prepoznali številne prednosti tako predelanih vozil, tudi v Sloveniji odstotek predelanih vozil narašča. Tudi avtoplin črpalke je mogoče najti na številnih lokacijah po Sloveniji. Poleg tega, da je cena plina ugodna in da ima avtoplin številne pozitivne učinke na motor vozila, je še en razlog, zakaj so predelave tako pogoste. To je ekološki vidik. Takšna vožnja je okolju veliko bolj prijazna kakor vožnja na ostala pogonska vozila, zato spada avto plin med zelena goriva. V našem podjetju vgrajujemo avtoplinske sisteme različnih svetovno uveljavljenih proizvajalcev, vgrajujemo pa tudi lasten sistem, ki ga odlikuje certifikat kakovosti.


Avtoplin ugodno vpliva na motor vašega vozila

Prijaznost do okolja je le eden izmed razlogov, zakaj se veliko voznikov odloča za predelavo avtomobila. Vendar imajo tako predelani avtomobili še veliko prednosti in pozitivnih učinkov, tudi na vaše vozilo. Avtoplin ugodno vpliva na motor vozila, saj podaljšuje življenjsko dobo motorja, zmanjšuje škodljive emisije v okolje, prispeva k tišjemu delovanju motorja in je v vseh pogledih bolj varčen. Strokovnjaki so izračunali, da se prihranek giblje med 40 in 50 odstotki, odvisen pa je do razmerja cen med gorivi. Plin se je tako v vseh pogledih izkazal kot odlična odločitev, pri kateri cena plina igra verjetno najbolj pomembno vlogo. Vožnja na plin je popolnoma varna, za marsikoga tudi veliko bolj prijetna, saj je bolj tiha in mirna. Če tudi sami razmišljate o predelavi vašega vozila na plin, potem vas vabimo, da nas obiščete. Če se odločite za vgradnjo plinskega sistema, vam za čas predelave ponujamo tudi brezplačno nadomestno vozilo.

 

Cena plina na avtoplin črpalkah


Okolju prijazna vozila vozijo na plin

Kot smo že omenili, so avtomobili, ki delujejo na utekočinjen naftni plin, do okolja prijazna vozila, saj skoraj ne proizvajajo škodljivih emisij. Dokazano je, da pri predelavi avtomobila na avtoplin dosežemo kar 34 % znižanje dušikovega dioksida, 15 % znižanje ogljikovega dioksida, 50 % znižanje ogljikovega monoksida in kar do 40 % znižanje smoga. Prav tako pa ni skoraj nič emisij ogljikovodikov, žveplovega dioksida in ostalih toksinov. Če se boste torej odločili za predelavo vašega vozila na utekočinjen naftni plin, bodisi zaradi tega, ker je cena plina bolj ugodna, bodisi, ker tako zmanjšate emisije škodljivih plinov v okolje, se boste pametno odločili.


Zakaj se odločiti za vgradnjo plinskega sistema pri nas?

V našem podjetju vgrajujemo plinske sisteme različnih proizvajalcev, pa tudi lasten avtoplinski sistem, s katerim smo razveselili že marsikaterega voznika. Zagotavljamo vam kar osem letno garancijsko dobo pri predelavi vozila brez omejitve prevoženih kilometrov. Prav tako pa vam ponujamo ugodno financiranje in možnost pridobitve subvencije kar 800 eurov. Poleg tega pa vam za čas vgradnje nudimo brezplačno nadomestno vozilo. Smo edino podjetje v Sloveniji, ki ga odlikuje certifikat kakovosti. Vsaki stranki svetujemo, kateri sistem je najboljši za posamezno vozilo. Cena plina ali katerikoli drugi razlog – mi smo pravi kraj za vgradnjo kakovostnega sistema v vaš avtomobil.

 

poraba utekočinjenega naftnega plina


Investicija, ki se izplača

Najbolj pogost razlog, zakaj se veliko voznikov odloča za vožnjo na plin, je cena plina. Večino pa seveda zanima, kolikšna je cena za predelavo. V našem podjetju se cena investicije giblje med 720 in 1900 euri, odvisno od tega, za kakšen avtomobil gre in kakšen sistem bo vgrajen. Ne glede na to, kakšna bo investicija, povrnila se vam bo v zelo kratkem času. Cena plina na trgu pa bo poskrbela, da bo vožnja vedno varčna. Če vas zanima, koliko bi lahko prihranili vi, vas vabimo, da uporabite naš informativni izračun na spletni strani, s katerim boste v le nekaj minutah ugotovili, ali se predelava za vas izplača. Naj samo omenimo, da je možna predelava za vsa vozila, tako bencinska kot tudi dizelska, čeprav je bolj enostavna vgradnja v bencinska vozila. Ne glede na to, kakšen avtomobil vozite, z vgradnjo našega sistema lahko znatno povečate moč motorja, povečate delež izgorjenega plinskega olja in si zagotovite velik prihranek.


Kje se nahajajo avtoplin črpalke?

Marsikdo razmišlja o predelavi vozila na plin, hkrati pa se sprašuje, kje se nahajajo avtoplin črpalke. V Sloveniji je trenutno okoli 130 črpalk za avtoplin, ki se nahajajo na različnih lokacijah, zato boste lahko vaš avtomobil napolnite na vam najbližji lokaciji. Na naši spletni strani lahko dobite več informacij o plinskih sistemih, postopku predelave in informativne obrazce za izračun prihrankov. Cena plina je ugodna, poraba plina nizka, konkurenčna pa je tudi cena investicije.