15. marec 2016

Avtošola 3D – šola vožnje Ljubljana

Avtošola 3D, šola vožnje Ljubljana, izobražuje kandidate za voznike B in A kategorije. Vozniški izpit B kategorije, kot velja tudi za A kategorijo, se prične s prijavo na tečaj CPP. V Avtošoli 3D – šoli vožnje Ljubljana, je prijava na tečaj CPP možna osebno, preko telefona ali pa preko naše spletne ali Facebook strani. Sledi zdravniški pregled in izpit prve pomoči. Nato se kandidat lahko prijavi na izpit CPP. To stori osebno, na katerikoli upravni enoti. Sam izpit CPP pa se izvaja na Agenciji za varnost prometa na Kotnikovi 19a. Vozniški izpit B kategorije se v Avtošoli 3D – šoli vožnje Ljubljana prične s predavanji CPP, v naši predavalnici na Tržaški 2, in po opravljenem izpitu CPP nadaljuje z urami vožnje, ki se pričenjajo le korak stran, na drugi strani ceste.

Cena vozniškega dovoljenja

Cena vozniškega dovoljenja

Pomemben dejavnik pri odločanju, kdaj in kje bo kandidat pričel z usposabljanjem za voznika, je cena vozniškega dovoljenja.  Cena vozniškega dovoljenja je seštevek cene tečaja CPP, zdravniškega spričevala, prve pomoči, izpita CPP in predvsem ur vožnje. V Avtošoli 3D - šoli vožnje Ljubljana se zavedamo pomena cene vozniškega dovoljenja za naše kandidate, zato jim nudimo nemalo ugodnosti. Prva je že CPP cena. Ta je za kandidate, ki bodo po tečaju nadaljevali vožnjo pri nas - v šoli vožnje Ljubljana, nekoliko ugodnejša. CPP cena pa ni edina ugodnost, ki jo v Avtošoli 3D (šola vožnje Ljubljana) nudimo kandidatom.  Ker se zavedamo, da je končna cena vozniškega dovoljenja v veliki meri odvisna od cene ur, imamo tudi tu ugodnosti, in sicer v obliki paketov ur.

 

Veljavnost vozniškega dovoljenja

Po opravljeni izpitni vožnji za B kategorijo kandidat pridobi vozniško dovoljenje za dve leti. To pomeni, da je veljavnost vozniškega dovoljenja do 21. leta ali pa dve leti od prve pridobitve vozniškega dovoljenja. V roku dveh let po opravljeni izpitni vožnji mora voznik opraviti program varne vožnje. Po tem se mu veljavnost vozniškega dovoljenja podaljša. Voznik torej naprej pridobi dovoljenje z veljavnostjo vozniškega dovoljenja za dve leti, po opravljenem predpisanem programu se mu veljavnost vozniškega dovoljenja podaljša in pridobi vozniško dovoljenje z veljavnostjo desetih let. Po dopolnjenem 70. letu pa se vozniku izda dovoljenje z veljavnostjo 5 let.