03. december 2018

 

 

Utekočinjen naftni plin je učinkovit ter okolju prijazen

Utekočinjen naftni plin, ki ga poznamo tudi pod kratico UNP, je energetsko učinkovit in hkrati prijazen do okolja ter ga tako v zadnjih letih vse pogosteje uporabljamo kot gorivo. Pri popolnem zgorevanju utekočinjenega naftnega plina nastajata poleg toplote le še ogljikov dioksid in vodna para, medtem ko je emisija ostalih škodljivih snovi z okolje-varstvenega vidika zanemarljiva.

 

Utekočinjen naftni plin pridobivajo iz surove nafte na nahajališčih propana ter z destilacijo iz zemeljskega plina. Pri normalnem tlaku in temperaturi je zemeljski plin nestrupen plin, brez barve in vonja. Je težji od zraka, hkrati pa tudi zelo lahko vnetljiv. Utekočinja se pri relativno nizkem tlaku, kar mu daje možnost enostavnega transporta in skladiščenja, slednje pa ljudje s pridom uporabljamo.

 

Uporaba utekočinjenega zemeljskega plina ima torej kar nekaj prednosti:

  • Zanesljivost: pri uporabi utekočinjenega zemeljskega plina so stranke povsem neodvisne od omrežja, saj je plin shranjen v rezervoarjih ob hiši, ob naročilu pa ga dostavimo z avtocisterno.
  • Ekološko pozitiven učinek: utekočinjen naftni plin zgoreva brez ostankov in pri tem nastaja tudi najmanj okolju škodljivih snovi, saj razpade le v vodno paro in ogljikov dioksid.
  • Prihranek prostora: s sistemom ogrevanja na utekočinjen naftni plin bomo prihranili tudi na prostoru v stanovanju.
  • Ekonomičnost: ogrevanje na utekočinjen naftni plin nam omogoča enostaven pregled porabe plina in enostavno regulacijo.
  • Vsestranska uporabnost: utekočinjen naftni plin se uporablja na vseh mogočih področjih. Tako ga dan danes uporabljajo v industriji, gospodinjstvu kmetijstvu, vrtnarstvu in tudi pri transportu, saj ga lahko utekočinimo in tako izredno enostavno tudi transportiramo.

 

Utekočinjen naftni plin smo pričeli uporabljati tudi kot pogonsko gorivo

Utekočinjen naftni plin pa se prav zaradi vseh pozitivnih lastnosti, s katerimi se lahko pohvali, velikokrat uporablja tudi za pogon avtomobilov. Je veliko cenejši od bencina ali dizla, hkrati pa se lahko pohvali tudi s tem, kako učinkuje na motor vozila. Tukaj velja omeniti tudi, da so črpalke za avtoplin v Sloveniji že zelo razširjene, pa tudi v Ljubljani plinskih črpalk ne manjka.

 

Prednosti predelave vozila na plin je veliko. Najprej je potrebno izpostaviti, da je cena avtoplina v Sloveniji nižja od cen ostalih goriv, posledično pa se predelava vozila na plin ekonomično izplača. Poleg tega avtoplin pomeni tudi nižje stroške servisiranja in vzdrževanja, nižji pa bodo tudi stroški registracije in zavarovanja.

 

utekočinjen naftni plinavto na plin

 

Življenjska doba motorja vozila je s pomočjo avtoplina nekoliko daljša

Avtoplin poleg tega podaljšuje življenjsko dobo motorja vozila. Z uporabo utekočinjenega naftnega plina bo tek motorja tišji, njegovi cilindri se bodo manj obrabljali. Daljšo življenjsko dobo bodo imeli tudi motorno olje, katalizator in lambda sonda, posledično pa tudi motor.

 

Zavedati se moramo, da avto na plin še vedno deluje tudi na bencinsko gorivo. Bencin potrebujemo za zagon motorja, po nekaj minutah pa sledi samodejen preklop motorja na avtoplin. Ko motor ugasnemo, se varnostni ventil plina samodejno zapre in motor je spet pripravljen na pogon z bencinom. Poskrbljeno je tudi za primer, da bi nam zmanjkalo plina, saj takrat elektronika samodejno vključi delovanje bencinskega motorja. Strah, da bi ostali brez goriva, je tako odveč.

 

Nenazadnje uporaba utekočinjenega naftnega plina v avtu blagodejno vpliva tudi na okolje, saj so emisije (smoga, ogljikovega dioksida, monoksida, dušikovih oksidov) občutno nižje kot so pri bencinskih in dizelskih motorjih.

 

S kakšnimi težavami se avto na plin sooča?

Seveda pa se tudi avto na plin lahko sooči z težavami. Največjo slabost običajno pripisujejo plinskemu rezervoarju, ki ga je potrebno vgraditi v avtomobil. Rezervoar se vgradi v prtljažnik, s čimer izgubimo veliko uporabnega prostora. Naslednja težava s kateri se avto na plin sooča je, da moramo za res ekonomično vožnjo zmeraj preračunati, kako daleč bomo z avtom prišli, vendar glede na število črpalk za avtoplin v Sloveniji to več ni težava.

 

Seveda pa slabost avta na plin predstavlja tudi cena predelave, zato je potrebno pred odločitvijo za spremembo avtomobila v avtomobil na plin premisliti, ali smo na cesti dovolj, da se nam bo takšna odločitev izplačala. Predelava vozila poteka tako, da se v prtljažnik avtomobila vgradi rezervoar, v katerega bomo natakali utekočinjeni naftni plin. Utekočinjen plin se nato preko napeljave, uparjalnika in ventilov pretvori v plin in se s pomočjo vbrizgalne naprave dovaja v motor. Na armaturno ploščo se namesti stikalo, s katerim lahko voznik preklopit med uporabo plina in uporabo bencina. Plin polnimo skozi dovodno odprtino, ki se nahaja poleg dovodne odprtine za bencin ali pod registrsko tablico.

 

Predelava vozila na plin v podjetju Plineks je kakovostna in ekonomična

Tudi v podjetju Plineks ponujamo možnost predelave vozila na plin. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali z dodatnimi informacijami ter vas usmerili k pravilni odločitvi, ki bo bistveno znižala stroške vsakodnevne vožnje.