01. februar 2016

Cena inštrukcij za angleščino v povezavi s kakovostjo storitve

Cena inštrukcij za angleščino se lahko pri posameznih ponudnikih precej razlikuje. Mnogi, ki iščejo omenjeno storitev, se tako sprašujejo, kako prepoznati kakovostne inštrukcije angleščine. Je visoka cena inštrukcij za angleščino zagotovilo za kvaliteto? Po drugi strani pa: ali (zelo) nizka cena inštrukcij za angleščino nujno pomeni neprofesionalno izvedbo ur?

 

Kaj pričakovati od inštrukcij angleščine?

Inštrukcije angleščineDober inštruktor angleščine ne obvlada zgolj jezika, ki ga poučuje, ampak je seznanjen tudi z različnimi pedagoškimi praksami poučevanja tujih jezikov, med katerimi zna izbrati najprimernejšo v posamezni situaciji. Cena inštrukcij za angleščino je odvisna predvsem od dejavnikov, kot so izobraževalna stopnja, kraj izvajanja inštrukcij, število zakupljenih ur itd. Tako je težko govoriti o »običajni« ceni inštrukcij za angleščino, obenem pa cena ni nujno dejavnik, od katerega bi bila odvisna kvaliteta. Potrebno je tudi poudariti, da še tako dober inštruktor ne bo ustrezal vsem. Morebitne nesporazume pa zagotovo najlažje preprečimo z odkrito komunikacijo. Inštruktorju jasno povejte, kakšna so vaša pričakovanja oziroma cilji, seznanite pa ga tudi s svojimi učnimi navadami in posebnimi željami. Priporočeno je, da se na prvi uri oblikuje načrt, ki ga je dobro tudi zapisati. Tako je možnost za kasnejše težave precej manjša.

 

Kako do ugodne cene kakovostnih inštrukcij za angleščino?

Imate za inštrukcije na voljo omejen znesek, obenem pa bi se radi izognili premalo izkušenim inštruktorjem s pomanjkljivim znanjem? Ena od možnosti je, da razmislite o vnaprejšnjem zakupu večjega števila ur. Večina inštruktorjev vam v tem primeru nudi popust, zato bo končna cena inštrukcij za angleščino precej ugodnejša. V primeru, da vam tovrsten pristop ustreza, pa se lahko odločite tudi za skupinske inštrukcije. Tudi tako bo cena inštrukcij za angleščino precej nižja, kot bi bila v primeru individualno izvedenih ur.