28. junij 2017

Otroške čelade za varnost vašega otroka

otroške čeladeOtroške čelade so izrednega pomena v prometu. Seveda mora biti motoristična čelada nameščena na glavi vsakega motorista, ne glede na to, ali gre za odrasle ali otroške udeležence v prometu. Toda zaščitne čelade so še bolj pomembne za otroške udeležence v prometu, saj ti nimajo toliko izkušenj kot odrasli. Pri padcu otroške čelade zavarujejo občutljivo otroško glavo in tako preprečijo nevarne poškodbe. Zato so otroške čelade proizvod, pri katerem res ne gre varčevati, saj mora biti varnost naših najmlajših na prvem mestu. Velikost otroške čelade je zelo pomembna, saj se mora otroška čelada glavi malega motorista tesno prilegati. Bolje kupiti majhno otroško čelado, ki jo bo otrok hitro prerasel, kot pa varčevati in mu kupiti nekoliko preveliko, saj bo cena zaradi prevelike otroške čelade v primeru nesreče oziroma padca, ki jo bo lahko plačal otrok, nenadomestljiva, če prevelika otroška čelada otroka ne bo maksimalno zaščitila.

 

 

čelada otroškaOtroške čelade je potrebno nositi ves čas vožnje

Nakup otroške čelade seveda ni dovolj. Nujno potrebno je, da otrok otroško čelado nosi vedno, kadar vozi motor. Majhna otroška čelada otroka pri padcu, zdrsu ali prometni nesreči lahko kvalitetno zaščiti in neprijeten padec bo hitro pozabljen, če otrok utrpi le nekaj prask. Če pa čelade ni, lahko to ponesrečencu korenito spremeni ali celo konča življenje. Glava je namreč eden najbolj občutljivih delov človeškega telesa, zato jo je potrebno skrbno varovati. Na motornem kolesu, kjer dosegamo velike hitrosti, pa gre že pri blažjem kontaktu glave s tlemi ali drugim predmetom za silovite udarce. Zato je ustrezna zaščita vsekakor življenjskega pomena.

 

 

Otroška čelada, ki jo kupite pri nas, je cenovno ugodna

Pri nas imamo otroške čelade vseh velikosti. Imamo otroške čelade za motokros in klasične motoristične čelade. Cena otroške čelade je pri nas ugodna. Menimo, da bi vsak otrok moral imeti otroško čelado, in to vedno, kadar vozi motor. Prav je, da karseda kvalitetno poskrbimo za varnost naših najmlajših, saj je njihova varnost neprecenljiva.