29. december 2015

Bolečine v kolenu in komolcu

Bolečine v kolenu so v večini primerov posledica prevelike obremenitve, težava pa se najpogosteje pojavlja predvsem pri mlajši in aktivni populaciji (včasih gre tudi za kombinacijo bolečine v komolcu in kolenu). Ponavljajoče se obremenitve pa lahko privedejo do obrabe hrustanca in kroničnih bolečin v kolenu, posledično pa obstaja precej večja verjetnost za invalidnost v starosti. Prav zato je nujna previdnost, dokler ni prepozno.

 

Bolečine v kolenuPekoča bolečina v kolenu opozorilni znak

Občutek pekoče bolečine v kolenu je lahko povezan z vnetjem kit; tovrstna pekoča bolečina v kolenu navadno mine v nekaj dneh in ji ni treba posvečati pretirane pozornosti, zadostovati bi moralo že malo počitka in običajni obkladki. Vendar pa je lahko po drugi strani pekoča bolečina v kolenu, ki traja dlje časa, znak, da gre za resnejše težave, morda celo za začetek artroze, ki zahteva takojšnjo obravnavo. Še posebej bodite pozorni, če se pekoča bolečina v kolenu sčasoma ne zmanjšuje, ampak le dodatno stopnjuje.

 

Kako se spopasti z bolečinami v komolcu in kolenu?

Bolečine v komolcu in kolenu so lahko izredno neprijetne ter tako predstavljajo resno oviro pri običajnem vsakodnevnem funkcioniranju. Ljudje se pri reševanju bolečine v komolcu in kolenu vse pogosteje poslužujejo tudi pomoči, ki spadajo med alternativno zdravljenje bolečin v komolcu in kolenu. Teh metod je kar nekaj. Med najbolj učinkovite metode, s katerimi klientom z omenjenimi težavami lahko učinkovito pomagajo pa spada energoterapija Bioquantum. Omeniti moramo, da energoterapevti, ki se združujejo v skupini Bioquantum, stalno poudarjajo, da svoje metode sami ne uvrščajo med alternativno zdravljenje bolečin v komolcu in kolenu, saj oni, kot terapevti ne zdravijo. Telo je izključno samoozdravljivo. Res pa je, da energijski poseg (energoterapija) v organizmu sproži močne terapevtske učinke, katerih rezultat je bistveno olajšanje omenjenih zdravstvenih tegob in izjemna pomoč pri sanaciji bolečine v komolcu in kolenu. Individualen pristop, celostna obravnava in usmerjenost terapije k samemu izvoru bolezni so razlogi za izjemne rezultate. Vaše telo ima sposobnost, da se obnovi in ozdravi samo – energoterapevti mu le pomagajo pri tem procesu.