23. maj 2017

Bojlerji za vodoBojler za vodo mora biti predvsem varčen


Bojler za vodo je naprava, brez katere v današnjem času res ne gre več. Ko se je pojavil prvi bojler za vodo, je to pomenilo pravo malo revolucijo v smislu udobja življenja. Zaradi bojlerjev za vodo se ljudem ni bilo treba več umivati z mrzlo vodo. Grelniki vode – bojlerji so omogočili, da so ljudje lahko segreli vodo, ne da bi jo bilo treba pogreti na štedilniku ali peči. Seveda pa so ljudje bojler za vodo kaj hitro sprejeli kot nekaj samo po sebi umevnega. Brez bojlerja za sanitarno vodo si ljudje kmalu niso več znali predstavljati normalnega življenja. Grelnik vode – bojler kar naenkrat ni bil več dovolj velik – vode v njem je vse hitreje zmanjkovalo: ljudje so namreč električni bojler hitro izpraznili, saj so se navadili, da se s toplo vodo umivajo bolj počasi in pri tem seveda porabijo večje količine vode. V današnjem času je poraba tople sanitarne vode že tako velika, da je prav, da se trudimo, da bi bil naš grelnik vode – bojler kar čimbolj ekonomičen. Toplotne črpalke zrak voda so v tem primeru odlična alternative, saj toplotne črpalke uporabljajo tisto toploto, ki je je v okolju na pretek zaradi vpliva sonca, ki segreva vse predmete oziroma plasti zemlje.


grelnik vode bojlerBojler za vodo naj bo karseda ekonomičen


V današnjem času je grelnik vode bojler lahko že zelo ekonomičen. Bojler za vodo je opremljen z zaščito proti pregrevanju, na podlagi katere bo prišlo do izklopa grelca, ko bo dosežena prevelika temperatura. Bojler za vodo je tudi toplotno izoliran. Najboljša opcija toplotne izolacije je zagotovo poliuretanska pena, ki učinkovito preprečuje ohlajanje vode v bojlerju, ki bi lahko bila posledica vpliva zunanjega temperaturno hladnejšega okolja nanjo.


Moderni grelnik vode – bojler omogoča visoke prihranke


Danes je tako bojler za sanitarno vodo že tako izpopolnjen, da s preprečevanjem izgub doseže veliko ekonomičnost. Tovrstni grelniki vode – bojlerji bodo seveda omogočili bistveno nižje stroške obratovanja, kar bo ugodno vplivalo na vašo denarnico. Seveda pa so takšni bojlerji za vodo prijazni tudi okolju. Zato toplo priporočamo, da pred nakupom vedno preverite, kako ekonomičen je grelnik vode – bojler.