11. februar 2016

Bela in temna čokolada za glazure

Bela čokolada ali temna čokolada - Katero izbrati pri peki?

Bela čokolada je prava poslastica med čokoladami, a jo pri izdelavi sladic velikokrat izpodrine temna čokolada.
Seveda pa je pomembno, da pečemo slaščice, ki jih imamo radi in navdušujejo tudi naše najdražje. Zato ni pomembno katero izberemo, ampak je pomembno, da je čokolada kvalitetna. Vrsto vrhunskih čokolad za pripravo čokoladne glazure in ostalih okraskov kot so čokoladni ostružki pa najdete tudi v naši spletni trgovini Peki.si.

 

 

Bodite izvirni, uporabite belo čokolado

Čokoladne sladice so večinoma narejene iz temne čokolade, ki ima poleg dobrega okusa tudi blagodejne učinke na naše zdravje. Temna čokolada dokazno znižuje krni tlak in na nas učinkuje antidepresivno. A ravno zaradi nepoznavanja učinkov, ljudje velikokrat spregledajo belo čokolado. Ta vsebuje antioksidante in zdrave maščobe, vsebuje pa tudi precej vitamina B2. In seveda bo nekatere vaše čokoladne sladice še bolj popestrila, zato se ne bojte eksperimentirati pri ustvarjanju. Lahko jo po želji dodate v različne sladice ali pa uporabite kot čokoladno glazuro. Možnosti je neskončno.

 

 

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu bele in temne čokolade?

Predvsem je pomembno, da znamo kot kupci mlečne, temne ali bele čokolade že na prvi pogled razlikovati med kakovostno in nekakovostno čokolado. Pri beli čokoladi je pomembno, da pred nakupom preverimo na ovitku, koliko rastlinskih maščob le ta vsebuje, saj nekateri proizvajalci kakavovo maslo raje nadomestijo z drugimi rastlinskimi maščobami, ki so cenejše.
Pri nas temu ni tako, saj v naših prodajalnah Peki najdete le vrhunske čokoladne izdelke.

 

 

Bela in temna čokoladna glazura

Vaša sladica mora seveda biti ne le dobra, ampak tudi lepa na pogled. Pri tem vam lahko pomaga čokoladna glazura ali različne čokoladne dekoracije, ki jih boste našli v našem programu slaščičarske opreme. Tako boste med našo ponudbo našli tudi čokoladne mrvice, čokoladna pisala, čokoladne ostružke, različne folije za prenos slike in še mnogo več.
Največkrat je ravno dekoracija pika na i vaši sladici, zato pri izdelavi čokoladne glazure in dekoracije pustite domišljiji prosto pot.