16. avgust 2017

Avto na plin bo razbremenil vaš družinski proračun

Avto na plin oziroma vozilo, ki ima vgrajen avtoplinski sistem, se vam vsekakor splača. Cena avtoplina LPG je namreč približno pol nižja, kot je cena bencina. Zato vam predelava na avtoplin omogoči velike prihranke, ki rastejo s številom prevoženih kilometrov. Naše podjetje omogoča najcenejšo vgradnjo avtoplina, poskrbimo pa tudi za avtoplin homologacijo. In to še ni vse. Homologacijo za avtoplin vam kar podarimo. Avto na plin pa omogoča še celo vrsto drugih ugodnosti, zaradi katerih je med slovenskimi vozniki vse bolj priljubljen.

 

Avto na plin ima številne prednosti

Avto na plin

Cene avtoplina LPG niso edina prednost avta na plin. Naša najcenejša vgradnja avtoplina z avtoplin homologacijo vam omogoča tudi daljšo življenjsko dobo motorja vašega vozila in večjo varnost pri vožnji. Avtoplinski sistem motor avtomobila bistveno manj obremenjuje, kot ga obremeni bencinski sistem. Zato je obraba avta na plin manjša, kot je v primeru, če je vaše pogonsko gorivo bencin. Na drugi strani se lahko vozila s homologacijo za avtoplin pohvalijo z manjšim tveganjem požara v primeru nesreče, kot je to pri bencinskih motorjih. Če pride ob prometni nesreči do preboja bencinskega rezervoarja in izlitja goriva, že najmanjša iskra povzroči eksplozijo goriva, kar ogroža življenje in zdravje ljudi v vozilu in njegovi bližini. Če pa je predrt rezervoar v okviru avtoplinskega sistema in pride do požara, plin gori v curku v smeri stran od plinskega rezervoarja, torej prav podobno, kot je to pri plinskem gorilniku.

 

Avtoplinski sistem pomaga razbremenjevati okolje

Avtoplinski sistem uporablja tako imenovano zeleno gorivo. Plin namreč gori brez dima in vonja; njegove škodljive emisije so minimalne oziroma zanemarljive. Pri bencinu in sploh dizlu pa je seveda povsem drugače. Tam je stopnja onesnaževanja okolja res visoka. Zato v primeru, če ste se odločili za avto na plin, pomagati razbremeniti tudi okolje, saj ga boste med vožnjo bistveno manj onesnaževali.

 

Avtoplinski sistem