25. januar 2016

Artroza kolka – degenerativna revmatska bolezen

Artroza kolka je najpogostejša degenerativna revmatska bolezen, ki posledično povzroča postopno obrabo in razkroj hrustanca. Posledično pride do obrabe sklepov, bolečin, vnetij ... Vzroki so lahko različni, pogosto pa pride do obrabe sklepa zaradi preobremenjenosti, katere vzrok je lahko prekomerno obremenjevanje sklepov zaradi športa, nepravilne telesne drže, prekomerne telesne teže; pogosto je artroza oz. obraba povezana s starostnimi spremembami. Najpogosteje so zaradi artroze prizadeti sklepi kolkov in kolen. Bolezen spremljajo bolečine v kolku, ki se v začetku pojavljajo samo ob obremenitvi, kasneje pa vedno pogosteje tudi med počitkom. Naraščanje bolečine v kolku je postopno, pogosto skozi mnoga leta.

Kolčni sklep tvorita okrogla glavica in čašasta ponvica na medenici. Površino glavice in ponvice kolka prekriva sklepni hrustanec, kar omogoča neboleče drsenje sklepnih površin. Pri obrabi se hrustanec stanjša in lahko tudi kar izgine. Gibljivost postane omejena in boleča. Pojavijo se kostni izrastki, ki še dodatno omejijo gibe v sklepu. V zadnji fazi gibljivost v sklepu tudi izgine.

 

Artroza kolka – zdravljenje je mogoče na več načinov

Artroza kolkaTako kot vsaka bolezen potrebuje tudi artroza kolka zdravljenje. Če artroze ne zdravimo, se stanje naprej poslabšuje, tako da počitek ne zmanjša več bolečin, pojavijo se tudi nočne bolečine. V sklopu bolezni oslabijo tudi mišice v predelu kolka. Načinov za zdravljenje artroze kolka je mnogo, vendar se kljub temu bolezni na žalost pozdraviti ne da.

Zdravljenje se začne s preprostimi ukrepi in se stopnjuje z napredovanjem bolezni. Zdravljenje je potrebno prilagoditi posameznemu bolniku, pogosto pa ob napredovali bolezni pride tudi do kirurškega zdravljenja z operacijo. Pri tej operaciji odstranijo obolel hrustanec in kolk nadomestijo z umetnim, ki je zgrajen iz kovine, plastike ali keramike.

Ker je operacija kolka dokončna, vam svetujemo, da najprej poskusite vse drugo, tudi t.i. bioenergetsko zdravljenje kolka Bioquantom.

 

Artroza kolka – zdravljenje z energoterapijo Bioquantum učinkovito odpravlja bolečine v kolku

Energoterapija Bioquantum je varna, neinvazivna in izjemno učinkovita metoda zdravljenja, ki poteka štiri zaporedne dni in traja do 30 minut na dan. Bolečine v kolku do zaključka terapije popustijo in največkrat popolnoma izginejo. Če je razlog za bolečino kriva artroza kolka, je zdravljenje nekoliko daljše (poteka 3-6 mesecev) – za regeneracijo hrustančne substance moramo energoterapijo ciklično in vztrajno ponavljati. Bolečine v kolku izjemno uspešno saniramo tudi na daljavo(kvantna teleportacija – indukcija in obsevanje z biofotonsko plazmo).

 

Dolgoletna praksa z energoterapijo Bioquantum kaže, da bolečina v kolku v visokem odstotku primerov popusti in popolnoma izgine. Rezervirajte si svoj termin še danes!