10. maj 2018

Grad Prestranek - apartmaji v mirnem okolišu slovenskih gozdov

Čudovite apartmaje v Sloveniji najdete na našem posestvu Grad Prestranek, ki je oddaljen od Postojne le nekaj kilometrov. Naše posestvo se nahaja v idiličnem okolišu, obdajajo ga le travniki in gozdovi. Če si želite počitka in miru vas vabimo, da nas obiščete. V Sloveniji smo eni izmed ponudnikov jahalnih tečajev in mnogih drugih programov povezanih s konji. Konjeništvo je na našem posestvu zakoreninjeno že od leta 1728. Posestvo je bilo sicer v zgodovinskih zapiskih omenjeno že prej, leta 1728 pa je prišel v last notranjeavstrijske dvorne komore, ker je ustrezal zahtevam kobilarne v Lipici. Karel VI. je dal zgraditi velik hlev za 160 konjev. S tem se je začela zgodovina konjeništva na gradu Prestranek. V današnjem času se v tej stavbi nahaja ena izmed največjih jahalnic v Sloveniji ter gostilna in apartmaji. V naši gostilni Na Gradu nudimo pestro izbiro jedi in pijač. Znani smo po kvalitetnem govejem mesu Angus, iz katerega ustvarjamo kulinarične mojstrovine. Meso pridelujemo sami, na našem posestvu. Poleg specialitet iz mesa Angus nudimo morske jedi, pizze, filipinske jedi, sladice in še mnogo več. Ponudbo vseh jedi si lahko ogledate na naši spletni strani. Vsakodnevno pripravljamo tudi malice, ob vikendih pa kosila. Seveda nismo pozabili niti na naše najmlajše obiskovalce, ki prejmejo poleg kosila še majhno presenečenje. Naše posestvo Grad Prestranek pri Postojni je odličen izbor za preživljanje kvalitetnega časa z vašo družino ali pa za proslavljanje vašega rojstnega dne. Naša gostilna se lahko pohvali s čudovito teraso, ki nudi prekrasen pogled na pašnik s konji. V notranjih prostorih pa lahko sprejmemo do 65 gostov. Če želite lahko pri nas tudi prenočite v enem od šestih apartmajev, ki sprejmejo 3 osebe. Poleg nočitve si lahko privoščite tudi polpenzion, ki bo razvajal vaše brbončice. 

Apartmaji v Sloveniji Grad Prestranek

 

Poleg oddaje apartmajev nudimo tudi oglede islandskih konjev, v Sloveniji so od leta 1987


Vzrejamo čudovite islandske konje, ki so se v preteklih letih izkazali odlično za učenje jahanja. Leta 1987 je bil v Slovenijo pripeljan prvi islandski konj. Na posestvu Grad Prestranek pri Postojni se že več kot 20 let ukvarjamo z vzrejo islandskih konjev. Trenutno imamo okoli 30 islandskih konjev. Islandija je pred mnogimi leti izdala edikt, ki prepoveduje pripeljati na otok kateregakoli konja, prav tako pa velja, da ko enkrat konj zapusti Islandijo, se tja ne more več vrniti. Na ta način je Islandija zagotovila tisočletno čisto rejo. Iznajdljivost in bistrost islandskih konjev jim pomaga, da lahko preživijo v prehrambno in klimatsko neprijaznih razmerah. To pasmo se začne trenirati šele po četrtem letu starosti, z namenom da mirno odrastejo in tako globoko spoštujejo in sledijo svoji vodji. Njihov karakterne lastnosti so živahnost, temperamentnost, prijaznost, vzdržljivost, zanesljivost in robustnost. Dosežejo lahko zelo visoko starost, najstarejša islandska kobila doslej je dočakala 57 let. Islandski konji so primerni osebe do 90 kg.


V Sloveniji smo eni izmed turističnih destinacij, ki nudimo apartmaje in konjeništvo


Poleg konjeništva se na našem posestvu v bližini Postojne ukvarjamo tudi s kmetijstvom in turizmom. Kmetijska dejavnost izvajamo na 300 hektarjih zemlje. Obdeluje se 130 hektarjev domače slovenske zemlje, ostalo pa so pašniki in travniki. Od leta 2010 izvajamo ekološko kmetovanje, ker podpiramo trajnostno kmetovanje z najvišjimi slovenskimi okoljskimi standardi. Naše kmetovanje obsega pridelavo mleka, mesa, žit in prodajo plemenskih živali. Za pridelavo mleka imamo črno belo pasmo goveda, ki je v današnjem času najbolj razširjena. Govedo se pase ves čas, če le slovenske vremenske razmere to dopuščajo. Pri pridelavi mleka dajemo prednost dolgi življenjski dobi goveda in ne količini mleka, ki ga namolzemo. Od leta 2003 na našem posestvu pri Postojni vzrejamo pasmo goveda, ki se imenuje Nemški črni Angus. Ta pasma goveda preživi celo leto na pašnikih, kar se kaže pri kvaliteti njihovega mesa. Govedina Angus je zelo cenjena med slovenskimi in svetovnimi gurmani, saj ima zelo nizko vrednost maščobe in odlično strukturo. Žita, ki jih pridelujemo so pšenica, rž, pira, kamut, enozrnica. Pridelana žita uporabljamo za krmo naših krav mlekaric, nekaj pa ga zmeljemo v moko, ki jo uporabljamo pri pripravi jedi v naši gostilni. Naši gostje imajo možnost kupiti našo moko.

Apartmaji Postojna cenik


Apartmaji v Sloveniji so v času počitnic zelo zasedeni, potrebna je pravočasna rezervacija


Na našem posestvu nudimo 6 apartmajev, ki so preprosto opremljeni. Vsi apartmaji Imajo kuhinjsko nišo in kopalnico. Cenik apartmajev si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer najdete tudi slike in kontakt za rezervacije. Apartma za 3 osebe je prostoren in nudi dovolj udobja. Ležišča se nahajajo v spodnjem prostoru in na galeriji. V okolici našega posestva si lahko ogledate zelo veliko znamenitosti. Po predhodnem dogovoru organiziramo kratke ali celodnevne izlete za spoznavanje naše regije, ki se nahaja v notranjskem in primorskem delu Slovenije. Vremenske razmere na našem koncu Slovenije so zelo ugodne, saj se že dobro občuti vpliv morja. Nekaj znamenitosti, ki se jih izplača videti so Postojnska jama, letališče Postojna, ekomuzej Pivških presihajočih jezer, muzej vojaške zgodovine v Pivki, Škocjanske jame, Predjamski grad, Cerkniško jezero, muzej Kras Postojna. Naši apartmaji z možnostjo polpenziona so odlično izhodišče za ogled vse znamenitosti. V primeru zasedenosti naših apartmajev, si lahko brez problemov rezervirate apartma v Postojni, saj je kapaciteta namestitev zelo velika.